Meer informatie

Jaarlijkse kerstkaarten operatie.

Post on 21 December 2020

kerstkaart 2020
Elk jaar verstuurt stichting Verdanda zo'n 750 kerstkaarten aan quilters door het hele land. Dat doen we eigenlijk al zo lang als de stichting bestaat en al heel lang komt de Kerstkaart met een patroon voor een nieuw blok. Voor alle kaarten de deur uit zijn en we achterover kunnen leunen moeten er echter nogal wat stappen gezet worden. Lees hier wat er bij komt kijken.

 

 

 

Bijwerken van het adressenbestand.

In het adressenbestand houden wij de gegevens bij van alle mensen die blokken opgestuurd hebben, quilts of materialen hebben geschonken of op een andere manier een bijdrage leveren aan stichting Verdanda. Gedurende het jaar wordt dit bestand bijgewerkt aan de hand van nieuwe gegevens die we binnen krijgen. Voor de kerstkaarten gaan we echter altijd nog eens grondig door het bestand heen om te zien of er geen verouderde of onjuiste informatie in staat. Van de opgeschoonde adreslijst printen we dan de etiketten voor de kaarten.

Het kan zijn dat uw gegevens in ons adressenbestand staan maar dat u dat liever niet heeft. Of omgekeerd, u ontvangt geen kerstkaart met blok van ons maar zou dat wel willen. En misschien staat u met de verkeerde gegevens in het bestand. In al deze gevallen zouden we het heel fijn vinden als u ons een email stuurt met uw verzoek en de juiste gegevens. Stuur een email naar Femke en dan komt het voor elkaar.

Het ontwerp van de kerstkaart.

Voor we met het adressenbestand aan de slag gaan hebben we al een email gestuurd naar Wilma van de Cardshop in Tiel. De Cardshop steunt ons al vele jaren en doet al ons drukwerk, inclusief de labels op de quilts, en Wilma ontwerp al vele jaren onze kerskaart. Ze maakt 2 of 3 ontwerpjes waar we dan uit kunnen kiezen, wat nog niet zo gemakkelijk is want meestal vinden we alle ontwerpjes wel leuk en staken de stemmen.

Voor de kaarten gedrukt kunnen worden moeten we natuurlijk nog wel de tekst voor de achterkant schrijven. Daar gaan we altijd even voor zitten; we willen een persoonlijke tekst die mensen aanspreekt.

Het ontwerp voor het blok.

 blok december 2020 2021Met de kerstkaart moet natuurlijk ook een patroon mee voor het nieuwe blok. Want we doen het niet voor niets; we verwachten van iedereen die een kaart van ons krijgt dat die minimaal één blok maakt en opstuurt. Als dat niet mogelijk is, bijvoorbeeld als het quilten niet meer gaat, is de kaart u toch van harte gegund, maar het is voor ons natuurlijk geweldig als we heel veel blokken binnen krijgen.

Het patroon wordt al weer een aantal jaren speciaal voor ons ontworpen door Ineke Vaillant van Quilters Home. Dat doet ze met veel plezier en altijd nog met potlood op ruitjes papier. En natuurlijk maakt ze er voorbeeldjes bij. Als we een keuze gemaakt hebben, Ineke maakt altijd twee ontwerpen, moet het patroon 'gedigitaliseerd' worden en moeten we foto's maken van de voorbeeldjes (voor op de website)

Dan moet het blok natuurlijk geprint worden, 750 stuks, en dit jaar hebben we op de achterkant nog een oproep gedaan voor een financiële bijdrage voor de aanschaf van een quiltmachine.

En dan... verzendgereed maken.

Dit is het 'taaiste' deel van de klus. 750x patroon vouwen, 750x patroon en kaart in de enveloppe, 750x adressticker plakken, 750x postzegel plakken en 750x afzendersticker plakken. Die afzendersticker is ook belangrijk, want daardoor krijgen we de kaarten terug die onbestelbaar zijn en dus uit ons adressenbestand verwijdert moeten worden. Gelukkig kunnen we voor deze klus iedereen in de buurt, inclusief de (klein)kinderen, inschakelen en als alles dan gereed is en de volle doos met kaarten kan bij de Bruna in de brievenbus geleegd worden kunnen met een goed gevoel aan de voorbereidingen voor kerst beginnen.