Daar gaan de Verdanda kerstkaarten op de post.Wat vliegt de tijd, nog maar 18 dagen en het jaar 2016 gaat over in 2017. Zo'n 2 weken voor de Kerst wordt er nog hard gewerkt voor de Stichting. Ria, kinderen en kleinkinderen verzorgen al jaren de verzending van de Kerstkaarten, een goeie 700. Momenteel zijn ze er druk mee in de weer. 

Ook dit jaar heeft Wilma Termeer van de Cardshop in Tiel het ontwerp voor de Kerstkaart gemaakt. Zij maakt altijd diverse ontwerpen en het bestuur kan daar uit kiezen. Wilma, ontzettend bedankt dat je dit elk jaar voor ons wilt doen.

Deze keer geen paper-piece patroon, maar een applicatie blok. Dit blok heeft Ineke Vaillant voor ons gemaakt. Het is geen moeilijk blok en we hopen weer heel veel blokken te ontvangen komend jaar. Hier onder zie je een voorbeeld en het patroon vindt je bij alle andere patronen.

Dit jaar zijn er diverse quilts naar verschillende mensen verzonden en we hopen dat zij er heel veel plezier van hebben. En diverse keren per jaar gaan er 2 dozen met quiltjes naar het Emma kinderziekenhuis. Daar worden zij uitgedeeld aan ernstig zieke kinderen. Stichting Verdanda doet dit in samenwerking met Stichting Droomdekentjes.

Om al die quilts te kunnen verzenden hebben we o.a. de blokken nodig zodat wij er quilts van kunnen maken. Maar wij krijgen ook heel veel kant en klare quilts. Ook tops krijgen we veel en deze worden door ons afgemaakt.  En er zijn diverse quilters voor ons bezig met stofjes die wij ook weer gekregen hebben.

In oktober mochten wij aanwezig zijn op het OEQC in Maastricht en een maand later in Nieuwegein tijdens de Handwerk & Quiltdagen. De loterij die gehouden is heeft ruim 600 euro opgebracht. Dit bedrag zal heel goed besteed worden voor aankoop van materiaal wat nodig is om van de blokken quilts te maken.

Het nieuwe hartjes blok.Het is zo'n fijn, warm gevoel dat er zoveel quilters in het land bezig zijn voor Stichting Verdanda. Het maakt niet uit of er 1 blokje wordt gemaakt of meerdere, of tops of quilts, of dat stof wordt gegeven. Het is zo mooi dat we met elkaar zo'n prachtig resultaat behalen en veel kinderen en volwassenen blij kunnen maken met een quilt.

Helaas kunnen we niet iedereen bedanken doordat we niet van iedereen het adres hebben. Daarom via deze weg voor iedereen een enorm bedankt voor jullie inzet in 2016.  

Het team van Verdanda wenst alle quilters heel fijne Kerstdagen en een ontzettend creatief 2017.

Mocht u een geldelijke gift willen geven aan de Stichting dat kan. Ons rekeningnummer is NL 75 ABNA 0417 6308 67

Bijvoorbaat heel erg bedankt.

bee happyEnige tijd geleden hebben we twee quilts in ontvangst mogen nemen die gemaakt waren door Quiltgroep Bee Happy in Leerbroek. En dat niet alleen, ze hadden ook voor wat publiciteit gezorgd.

Het verhaal achter de totstandkoming van de quilts is wel heel bijzonder en dat verhaal kun je hier terug lezen. Dankzij Mieneke Lever die als free-lance journalist het artikel heeft geschreven.

Het Verdanda kraampje op de kerstmarkt KastelenpleinZaterdag 12 december waren er diverse Kerstmarkten en bij 2 daarvan was Stichting Verdanda ook aanwezig.

De hele dag waren Bea en Lenny aanwezig bij de Kerstmarkt in het winkelcentrum Kastelenplein te Eindhoven. Naast  de Verdanda kraam waren er veel andere, gezellige kramen met allerlei spullen voor de Kerst. Er was glühwein en tegen de middag konden we aan de erwtensoep. Dit allemaal verzorgd door de winkeliersvereniging Kastelenplein.

Het was gezellig druk met kijkers, helaas minder met kopers. Worden we voor 2016 uitgenodigd, dan gaan we weer. We hebben een heel nieuw jaar voor de boeg om Kerstspullen te maken voor de verkoop.

's Avonds was Carien bij de Kerstmarkt van de Zesde Donk in den Bosch. De Zesde Donk is een onderdeel van Cello en daar in den Bosch wonen mensen met een beperking gezellig bij elkaar in een woonwijk. Buurtbewoners en familieleden van de bewoners waren uitgenodigd om naar de gezellige Kerstmarkt te komen.

Ook dit jaar werd er onder de bewoners van de Zesde Donk een quilt verloot. Zij moesten proberen te raden hoeveel kleuren er in de winnende quilt gebruikt waren. Leonie heeft de quilt gewonnen en zij is er super gelukkig mee.

De avond werd muzikaal omlijst door een zangduo en zij zongen gezellige Kerstliedjes. Hopelijk kunnen we binnen Cello nog veel meer quilts uitdelen aan bewoners. 

Het was een zeer gezellige en geslaagde avond.

Het blok voor 2015.In de 10 jaar dat Stichting Verdanda bestaat zijn er door heel veel mensen blokken gemaakt. Dankzij al deze vrijwilligers hebben we ontzettend veel kinderen en volwassenen met een beperking een leuke, vrolijke quilt kunnen geven.

Dit jaar waren we bij verschillende Open Dagen aanwezig en op de Expo Veldhoven, het OEQC, de handwerk & quiltdagen in Nieuwegein en als laatste in 2014 op de Kerstmarkt van Cello in den Bosch. 

Door het hele jaar heen zijn er aardig wat mensen in touw voor de Stichting. Ruim 800 die, vaak meerdere blokken maken. Maar er zijn ook dames die de blokken tot tops verwerken en deze dan weer doorquilten. Dit doen zij met de hand of op de long-arm machine. En dan nog een paar werkgroepen welke met regelmaat bij elkaar komen en dan gezellig een dag voor Verdanda bezig zijn. 

We kregen ook heel veel quilts die al helemaal klaar zijn en dat is heel fijn. Maar ook tops die wij verder afmaken en heel veel stoffen.

Inmiddels zijn de Kerstkaarten met het nieuwe patroon 2015 al bij u op de deurmat gevallen. Het patroon is 1/4 deel van een bloem, dit jaar worden er vrolijke, bloemrijke quits gemaakt. Wendy Vosters (Patronenpost) maakte dit patroon voor ons. (www.wendyvosters.com)

Het nieuwe blok; trommel met twee stokkenAls extra cadeautje kregen we een patroon van een trommel van Maaike Bakker (www.ateliermaaikebakker.nl). Beide patronen kunt u hier downloaden.

Wat gaat 2015 ons bieden?

Op 10 januari a.s. beginnen met aanwezig te zijn bij de Open dag van de Lapjesgaard in Amstelveen. In de agenda staan verder diverse werkdagen welke komend jaar gehouden worden.

Op zaterdag 28 maart staan we op een hobbymarkt in Eindhoven, in de wijk Hanevoet. En eind oktober het OEQC en voor de 1ste keer in het MECC in Maastricht. 

Kijkt u eens regelmatig in onze agenda, dan blijft u helemaal op de hoogte van de activiteiten van de Stichting.

Vanaf deze plaats wensen wij u allemaal heel fijne Feestdagen toe en een heel goed, gezond en creatief 2015 en zeggen we nogmaals:

ONTZETTEND BEDANKT VOOR UW BIJDRAGE !!!

Borduurmachine.forum in het zonnetje !

Afgelopen tijd hebben een 20 tal leden van het Borduurmachine.forum2go een groot aantal blokken geborduurd voor Verdanda. Het initiatief hiervoor kwam van Annie Scholing, Ans Hogenkamp en Elly Kiljan, alle drie lid van het Borduurmachine.forum. Annie is ook vrijwilligster van de Verdanda Werkgroep Staphorst.

131129 artikel 1Het leek de dames een goed idee, om een oproep te doen op het forum, om blokken groot 20x20 cm te borduren voor Verdanda. De reacties van de leden waren enthousiast en in totaal zijn er nu al 8 quilts op die manier ontstaan. Quilts met Disney figuren, bloemen en vlinders. De Disney-Quilts bestaan zelfs uit 48 verschillende Disneyfiguren !

De dames borduren met verschillende machines van “goedkoop” tot “peperduur”.De Brother wordt heel veel gebruikt maar ook wel Husqvarna en Janome. Ook zijn er leden die 6 of 10 draads machines hebben. Inmiddels is er ook een eigen geborduurd logo van Verdanda ontworpen.

Nadat de blokken binnengekomen en verzameld zijn, zet Annie alle blokken met biezen aan elkaar en maakt er een kleurrijke quilt van. Kortom reden om deze dames van het forum eens extra in het Zonnetje te zetten !131129 artikel 2

 

Zie http://borduurmachine.forum2go.nl/

      http://annie.scholing-online.nl/