Uitgedeeld

Als het maar enigzins mogelijk is maken we foto's van het uitdelen van de quilts omdat we graag zoveel mogelijk willen laten zien waar de quilts naar toe gaan. Helaas kunnen we niet alles op deze website publiceren, maar waar we toestemming hebben van de ouders of verantwoordelijke verzorgers maken we daar graag gebruik van. Hier vindt u diverse "foto reportages".

 

Quilts voor progeria family circle

on 01 september 2015

Donderdagavond, 27 augus150828 artikeltus, was er op SBS6 een extra uitzending van Hart van Nederland over progeria family circle. Progeria is een ziekte waarbij kinderen heel erg snel verouderen en vaak niet ouder worden dan 15 jaar.

Bjorn Nabuurs had, samen met zijn ouders en een aantal vrijwilligers, ervoor gezorgd dat dit jaar deze dagen, 4 in totaal, in Nederland zouden plaats vinden.  Er waren 21 kinderen uit heel Europa uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Helaas konden niet alle kinderen erbij aanwezig zijn. Er werden deze 4 dagen allemaal leuke dingen gedaan met als hoogte punt een bezoek aan Toverland. Met elkaar verbleven zij in een hotel, ergens in Brabant.

Heel veel sponsoren hebben deze dagen mede mogelijk gemaakt. Ook Stichting Verdanda heeft meegedaan aan de sponsoring en voor elk kind een quilt uitgezocht (een paar quilts waren zichtbaar tijdens de uitzending). We hopen dat alle kinderen heel veel plezier aan/met en van hun quilt zullen hebben en dat ze zo nog eens terug zullen denken aan de leuke, gezellige dagen in Nederland. De kinderen die door omstandigheden niet aanwezig konden zijn, krijgen alsnog hun quilt opgestuurd.

Quilts voor Siloam in Hoogvliet

on 08 mei 2015

Woensdag 6 mei jl. reden Lenny, Marjan en Ria naar Siloam in Hoogvliet. Zij hadden een heleboel quilts bij zich voor de bewoners van de afdeling Rijnhaven. Na een voorspoedige rit, geen files, kwamen zij rond de afgesproken tijd bij Siloam aan. Snel even vragen waar we moesten zijn en of er een kar beschikbaar was waarop de quilts meegenomen konden worden naar de afdeling.artikel150507

Iets verderop, in de grote zaal werden we welkom geheten door Anouk, dagbestedings coach van Rijnhalven, een vrijwilligster en een bewoner.  Er was ook een heuse fotograaf aanwezig. Hierna met z'n allen naar de afdeling toe en daar zaten al een aantal bewoners rond een grote tafel in afwachting van wat zou gaan komen. Het was nl. voor de bewoners een grote verrassing dat zij quilts zouden krijgen, zij wisten tot die ochtend nog van niets. Mevrouw X  was heel enthousiast en blij en begon spontaan lang zal ze leven te zingen en met z'n allen hebben we vrolijk meegedaan.  Na het voorstel rondje en een lekkere kop koffie de quilts bekeken en gezellig gekletst met de bewoners. Ik was met een mevrouw aan het praten en zij bleek uit hetzelfde stadje te komen als ik, kende mijn vader, de winkel en mijn oude tanteje heel goed. Leuk is dan te zien de blik van herkenning van vroeger. 

De ontzettend gezellige huiskamer van de bewoners mochten we zien en mevrouw X liet vol trots haar kamer zien. Daar hing een prachtig borduurwerk wat zij, toen ze jonger was, had gemaakt en foto's van haar familie. Mevrouw X bedankte ons heel hartelijk, zij vond het geweldig dat we dit voor hen deden. We kregen er een dikke pakkerd voor.

Een heel leuk bezoek was het en na een twee uur zijn we weer richting huis gereden. Onderweg vreselijke buien en donkere wolken gehad. Ik stak de sleutel thuis in het slot en de hagelstenen vlogen me om de oren. Gelukkig, net op tijd thuis. Lekker op de bank, benen omhoog en nagenieten van dit bezoek.

Bezoek moedergroep Papendrecht

on 02 december 2013

Dinsdag 26 november zijn Ria en Lenny op bezoek geweest bij een moedergroep in Papendrecht. De groep bestaat uit moeders welke een kind hebben met een lichaamlijke en/of geestelijke beperking. Gewapend met een aantal quilts gingen we op pad.

Er was een warm welkom voor ons en na het kopje koffie heeft Ria verteld wat Stichting Verdanda is en doet. De moeders vonden het hartverwarmend dat wij quilts zo maar weggeven aan deze doelgroep. Voor ons is dit inmiddels heel gewoon en we doen dit nog steeds met ontzettend veel plezier. 131202 artikel 1

Nadat Ria over de Stichting verteld had hebben we alle meegebrachte quilts op een aantal tafels gelegd en konden de moeders een quilt voor hun kindje uitzoeken.  De tijd vloog om, er zijn leuke quilts uitgekozen, o.a. deze geappliceerde boerderij quilt welke Lenie voor ons gemaakt heeft. 

Inmiddels hebben de moeders die samen met hun kind een quilt wilden uitzoeken dit ook gedaan en we hopen dat alle kinderen er heel veel plezier van zullen hebben. 

Quilts voor de Waterhoen

on 15 april 2013

130415 artikel 1Bij de afdeling Waterhoen van Zorgspectrum 't Zand, Locatie Zandhove in Zwolle, vond donderdagmiddag 11 april een Quilt-uitreiking plaats. Lenny is samen met Jasmijn (chauffeuse) vanuit Brabant met een auto vol Quilts naar Zwolle gereden. Vanuit werkgroep Staphorst kwamen die middag Joanne, Carla, Carin en haar zoon Mervin. We werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en gebak door Marjolein en haar team.

Op afdeling Waterhoen wonen demen­teren­de ouderen.

Carin hield een inleiding over het ontstaan en het maken van Quilts. Ze had allerlei voorbeelden en quilt-tussenstof mee­genomen zodat de bewoners alles konden bekijken en bevoelen. De bewoners en hun familie vonden het prachtig dat we zo zuinig zijn en elk stukje stof gebruiken! Quilts ont­stonden immers gewoon uit armoede en omdat men niets wilde weggooien.

130415 artikel 2Iedereen genoot volop van de kleuren en de mooie patronen. Ze wilden ook weten: “Is het met de hand of met de machine gemaakt?” Grote bewon­dering hadden ze voor het door­stikken met de hand!! Ze vroegen ook verschil­lende malen of ze het alle­maal gratis kregen. Zoiets moois zomaar krijgen, dat kon toch niet? Allemaal blije gezichten van de ouderen, hun familie, het personeel. Ook wij als vrijwilligers hadden allemaal een brede glimlach op ons gezicht.

 Dankzij alle vrijwilligers, van Zandhove en Verdanda, konden wij aan deze bewoners Quilts voor bedden en rolstoelen geven. 

Martin Gaus Hulphonden

on 24 september 2012

Zaterdag 15 september reden Carien en Lenny met 45 quilts naar Lelystad. Daar zouden mensen die een cursus hadden gevolgd met hun hulphond bij de Martin Gaus Geleide & Hulphondenschool (www.martingaushulphonden.nl) op die dag hun diploma krijgen. Wat zij niet wisten was dat zij ook een quilt zouden mogen uitzoeken voor o.a. in de rolstoel, lekker warm als ze aankomende winter hun hond moeten uitlaten.uitdelen sept 2012-1

Carien en Lenny werden heel hartelijk ontvangen in Lelystad en met vereende krachten werden de quilts uit de auto gehaald en op tafels uitgestald. Het werd drukker en gezelliger in de grote hal, waar normaal de trainingen plaats vinden, maar die voor vandaag omgetoverd was tot een gezellig uitziende zaal. Inmiddels waren er meer dan 100 mensen en 80 honden binnen wat een lekker geblaf ten gehore bracht.uitdelen sept 2012-2

Na de openingstoespraak van Serge Gaus kon het feest van start. Lenny vertelde nog het een en ander over St. Verdanda en aan het eind van de ochtend mochten de mensen die hun diploma hadden gekregen een quilt uitzoeken. Maar eerst moesten de honden uitgelaten worden. Voor sommige honden erg moeilijk om schoon en uit het water te blijven. Die gingen bij terugkomst gewoon even onder de douche. Opvallend was het het grote aantal koningspoedels die hulphond zijn. Dit is niet zo bekend, wel dat labradors en golden retrievers hiervoor ingezet worden. Ook was er de doedel, een kruising van poedel en labrador. Heel leuk zo al die honden.uitdelen sept 2012-3

Tegen half vijf gingen we weer terug richting den Bosch met nog maar 5 quilts in de auto. De rest, 40 stuks, was allemaal uitgedeeld.  Er waren nog andere mensen die ook graag een quilt wilden en die hebben we naar onze website verwezen. Dat resulteerde erin dat maandagochtend de eerste aanvraag al binnen kwam. Inmiddels zijn er al een paar aanvragen meer binnengekomen n.a.v. het uitdelen bij de hulphonden.

Activiteiten agenda

Vorige maand Januari 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31