Reageer

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

HANDWERKDAGEN - 28 & 29 september 2018

on 05 september 2018

rijswijk september 2018Dit jaar zijn ook wij aanwezig tijdens de Handwerkdagen 2018, 28 en 29 september a.s. Net als in april (Handwerk & Quiltdagen)  gaan we lekker tops maken waarbij we iedereen uitnodigen om gezellig mee te doen. Het mag op de hand of op de machine, maakt niet uit. Het hoeft echt niet een paar uur, al doet u het maar een half uurtje. Alle half uurtjes maken toch ook weer een top.

Natuurlijk hebben we leuke spulletjes te koop en kunt u loten kopen. Aan het eind van de dagen verloten we een leuke quilt onder diegenen die loten gekocht hebben. Tijdens deze dagen kunt u uw blokken, tops en stof inleveren bij onze stand.

Tijdens deze dagen zijn er de nieuwste trends op textielgebied te zien en wordt het genieten van o.a. breien, haken, borduren, spinnen, weven, quilten, vilten en kantklossen. Een heel breed aanbod van diverse handwerkvormen. Er is een gezellig Brei & Haak cafe, een unieke tentoonstelling, een creatieve wedstrijd en diverse leuke workshops. 

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende horeca terrassen waar je kunt genieten van een lekker bakkie koffie , broodje, enz. 

De Handwerkdagen zijn in de Broodfabriek, Volmerlaan 12 te Rijswijk. 

Volg de Handwerkdagen op www.handwerkdagen.nl U kunt op deze site de nodige informatie vinden.

Tot ziens, eind deze maand in Rijswijk. 

2 Open Dagen in het verschiet

on 10 augustus 2018

Trijntje LongarmserviceDe 1ste Open Dag is bij Quilt-Atelier Trijntje v.d. Horst in Sebaldeburen en wel op zaterdag 25 augustus 2018 van 10.30 tot 16.30 uur. 

Tijdens deze Open Dag zijn er o.a. diverse demonstraties en de cursus en workshop presentatie van het nieuwe quiltseizoen.

De 2 long-arm machines , de Bernina Q24 zijn ook te bewonderen tijdens de demonstraties.

Helaas kan niemand van Stichting Verdanda dit jaar aanwezig zijn deze dag, maar er zijn een aantal stoffenpakketjes en deze mogen meegenomen worden zodat u een blok voor ons kunt maken.

Kijk voor meer informatie op www.quilt-atelier.nl

 

 

De 2e Open Dag is zaterdag 1 september 2018 bij Quiltpalace & de Wolmand in De Wijk. Ook hier presentatie van de cursussen en workshops voor het nieuwe quiltseizoen 2018-2019.

Er zijn diverse demonstraties , o.a. van naaimachines en long-arm machines en de winkel heeft leuke aanbiedingen.

De dames van werkgroep van Stichting Verdanda zijn uiteraard ook dit jaar weer present. Deze keer in een eigen tent waar zij u kennis laten maken met de werkzaamheden van onze Stichitng. U kunt hier ook uw gemaakte blok(ken) inleveren. De dames hebben een leuke verrassing voor u.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.quiltpalace.nl

We hopen dat beide Open Dagen heel gezellig worden en mooi, droog weer hebben.

HEEL VEEL QUILTS EN BLIJE GEZICHTEN

on 31 juli 2018

Ondanks de warmte hebben Ra en Marjan, met ondersteuning van onze jongste vrijwilligers ruim 80 quilts uitgedeeld in Prinsenhof.

Prinsenhof is een onderdeel van WoonZorgcentra Haaglanden in Leidschendam waar diverse woonvormen mogelijk zijn. Er worden dagactiviteiten georganiseerd en er zijn ook gezamenlijke huiskamers, ontmoetingsruimtes en heerlijke tuinen. En in 1 van die ontmoetingruimtes zijn de quilts aan de bewoners uitgedeeld.

prinsenhof 2018Het had even geduurd voordat wij de quilts, allemaal voor op het bed, klaar hadden. Maar onze vrijwilligers hebben heel hard gewerkt om dit aantal quilts zo snel mogelijk klaar te krijgen. 

We hebben een compilatie foto gemaakt waar helaas, i.v.m. de privacy geen bewoners opstaan.

Inmiddels zijn we al bezig met de nieuwe vraag/reservering voor ± 50 quilts voor een ander verpleeghuis.

VAN TOP NAAR ..........QUILT

on 05 mei 2018

van top naar quiltVoor sommige tops is dit een lange weg te gaan; helaas. Niet omdat we ze niet gunnen een quilt te worden, maar doordat er nog heel wat tops liggen te wachten om doorgequilt te worden. We krijgen heel veel tops binnen en onze vaste ploeg van doorquilters kan dit niet allemaal verwerken. We hebben jullie hulp nodig.

Vandaar de vraag:

 

WIE WIL ER VOOR ONS EEN TOP DOORQUILTEN ?

 

Het mag er eentje zijn, maar ook meerdere. Het mag handmatig of met de machine. Het mag met een patroon of in de naad. Dit laten we aan je eigen inspiratie en mogelijkheden over. En het hoeft echt niet binnen een bepaalde tijd klaar te zijn.

Wij zorgen uiteraard voor de top, vulling, achterkant en bies. We sturen alles naar je toe en aan het terugsturen zijn geen kosten verbonden. Het enige wat wij van jou vragen is wat tijd om dit te doen.

Lijkt het je wat om dit voor ons te doen, klik dan hier en neem contact op met Lenny.  Zij kan je hier alle details over geven en eventuele vragen die je hebt beantwoorden. Of neem even telefonisch contact met haar op via 040-2510374.

Subcategorieën

Activiteiten agenda

Vorige maand September 2018 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30