Reageer

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

Textiel Plus Festival 2019 - 14 t/m 16 november

on 03 november 2019

Naar de website van het Textiel Plus FestivalJa, ja, het komt er weer aan en dit jaar met een nieuwe naam en wat andere invulling. Het Textiel Plus Festival in de Brabanthallen in den Bosch. Alle dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit jaar is het groter en is er een heel vol programma naast heel veel stands met allerlei materiaal om lekker op textiel gebied bezig te zijn. Er zijn exposities van diverse kunstenaars. Workshops en demonstraties op textiel gebied worden er gegeven en ook zijn er diverse lezingen. Keuze te over en dit is nog niet alles, want er worden bijzondere creaties getoond in de vorm van een parade over de gangpaden en tussen de bezoekers door. Op zaterdag is er om 11.30 uur een kinderparade.

Een Textiel Doeplein is er en daar is van alles te doen. Diverse Goede Doelen staan er. Zo ook wij, Stichting Verdanda en wij staan op een hoek en hebben standnr. 119. 

Dit jaar is er gewoon te veel om op te noemen, dus gewoon gezellig naar de Brabanthallen in den Bosch komen. Wilt u vanaf het station met de pendeldienst mee, dan moet u wel vooraf online een ticket kopen.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Textiel Plus Festival = www.textielplusfestival.nl

U kunt voor ons uw gemaakte blokken meenemen en afgeven of tops en quilts en ook stofjes zijn welkom. We zien u graag 14, 15 of 16 november a.s.

Tot dan, team Verdanda

Mijn werk was nog niet helemaal af

on 21 oktober 2019

kaart afscheid carien

Helaas is, veel te jong, ons mede bestuurslid Carien overleden. Zij was al een tijdje ziek en tot haar grote verdriet kon ze niet meer bezig zijn met haar werkzaamheden voor de Stichting. Gelukkig konden we er, tijdens de vele telefoongesprekken die we hadden, heerlijk over praten. Heel wat jaren heeft zij een positieve bijdrage geleverd en met ontzettend veel plezier mee gedraaid op diverse beurzen. 

Wij wensen haar broer en zussen heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van hun zus. Ook wij zullen er aan moeten wennen dat Carien er niet meer is en haar node missen. 

Team Stichting Verdanda

Kleine terugbllik op de Handwerkdagen Rijswijk

on 07 oktober 2019

Een top die op de beurs gemaakt is.De Handwerkdagen in de Broodfabriek te Rijswijk, die op vrijdag 27 en zaterdag 28 september waren zijn erg gezellig geweest. Het is een gezellige, intieme beurs met een leuke sfeer. Ontzettend veel diversiteit is er te zien op handwerkgebied. 

Er was veel belangstelling voor onze stand en niet alleen door quiltsters.  Veel interesse voor de quilts, gemaakt met onze patronen en daardoor veel patronen uitgedeeld. Deze zullen we de komende maanden terug krijgen, verwerkt tot een blok en dan kunnen er tops/quilts van gemaakt worden. 

Veel van het materiaal wat wij gekregen hebben is verkocht, wat voor ons weer geld in het laadje brengt. Van wat er verkocht is, ook aan loten kunnen we toch weer zowat 2 rollen vulling kopen.

De verlotingsquiltIneke uit Maassluis heeft het ontzettend leuke quiltje gewonnen doordat ze loten kocht en haar lot werd als winnende lot getrokken. Ineke is zelf ook een quiltster en is heel blij met het quiltje.

Door Charlotte, Marie-Jose, Wil en Ria werden 4 tops gemaakt tijdens deze dagen. Heel, heel erg bedankt dames. Hopelijk mogen we de volgende keer weer een beroep op jullie doen.

En zaterdagmiddag naaide onze jonge quiltster Lise nog een deel van een top. En het was heel fijn dat Ilse en Fenna opa Louis zo goed meehielpen met het afbreken van de stand. Meiden bedankt.

Vanaf deze plaats nogmaals iedereen bedankt die deze dagen mede tot zo'n succes hebben gemaakt.

Team Verdanda

QUILTS NAAR WARNSVELD

on 06 mei 2019

De uitreiking van de quilts.Vlak voor Pasen hebben we 18 quilts uitgedeeld aan verschillende groepen van Woonzorgcentrum Den Bouw in Warnsveld. Dit is een klein plaatsje vlakbij Zutphen.

Een aantal van deze quilts komen, hoe leuk, aan de muur te hangen

Alle 18 quilts zijn gemaakt door Riet en Anne Kipping uit Zutphen. Via deze weg een pluim voor Riet en Anne en een heel erg bedankt.

We hebben er een hele gezellige middag van gemaakt, samen met de handwerkgroep van Den Bouw. Er is uitleg gegeven en alle quilts zijn geshowed. De ouderen hebben genoten van al dat moois. 

Er was een dame die een fotoboekje liet zien met daarin foto's van quilts die zij vroeger zelf gemaakt had en ze had zelfs een eigengemaakte quilt bij zich. En die quilt was werkelijk prachtig.

Subcategorieƫn

Activiteiten agenda

Vorige maand November 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 44 1 2 3
week 45 4 5 6 7 8 9 10
week 46 11 12 13 14 15 16 17
week 47 18 19 20 21 22 23 24
week 48 25 26 27 28 29 30