Reageer

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

HANDWERKDAGEN RIJSWIJK 2019

on 20 september 2019

Stand op de beurs van 2018Ja, ja, ze komen er weer aan de handwerkdagen eind deze maand. En wel op:

vrijdag 27 en zaterdag 28 september

Het is de Nederlandse textielbeurs en er kan genoten worden van alles op het gebied van handwerken, o.a. patchen & quilten. Ook wij zijn dit jaar weer van de partij en hebben een gezellig aanschuif-naaifestijn.

Lekker een blokje of meer naaien om zo met elkaar aan het eind van de zaterdag een gezellige quilt (quilts) klaar te hebben. Hoe meer dames er mee doen, hoe meer quilts we aan het eind van de zaterdag hebben.

U bent uiteraard ook van harte welkom voor een praatje, om een lootje te kopen of uw blokken of top/quilts af te geven. Of misschien zelfs lapjes die u over heeft. 

U weet het, als u een lootje koopt dan maakt u kans om de leuke quilt die we verloten te winnen. U spekt op deze manier onze pot voor het kopen van tussenvulling zodat we quilts kunnen blijven maken voor mensen met een beperking.

Alle informatie over de handwerkdagen, zoals prijzen tickets, openingstijden en andere standhouders, kunt u vinden op de website van de Handwerkdagen: www.handwerkdagen.nl

Ons, het Verdanda team vindt u in stand A08. Tot ziens in Rijswijk.

Nieuw adres en Open Dagen

on 05 augustus 2019

Voor sommigen is de vakantie weer voorbij, anderen zitten er nog midden in. Het Verdanda team is al weer druk bezig met diverse voorbereidingen voor activiteiten eind augustus en september 2019.

Nieuw adres Stichting Verdanda

Vanaf het begin van de Stichting is het postadres Neercanne 8 in Eindhoven, maar dat gaat veranderen. Dit verandert vanaf 31 augustus 2019 en wordt dan:

Stichting Verdanda

Chateaurouxhof 2

5627 TZ  Eindhoven

Ook het telefoonnummer wijzigt in 0402510374.

U mag uw post al naar het nieuwe adres sturen, want ik ben daar regelmatig aan het poetsen.

 

Open dag Quilt Atelier Trijntje van der Horst

trijntje open dag 2019Elk jaar houdt Trijntje haar Open Dag op de laatste zaterdag van augustus en dat is dit jaar zaterdag 31 augustus 2019.

Er zijn diverse stands aanwezig, er is informatie over de workshops/cursussen die in het nieuwe quiltseizoen gegeven gaan worden.

Voor meer informatie kunt u op de website kijken en deze is www.quilt-atelier.nl U kunt Trijntje ook op face book volgen. Het adres voor de Open Dag is Westerzand 9852 TN Sebaldeburen.

 

 

Open dag QuiltPalace - De Wijk (Drenthe)  

Dit jaar niet eind augustus, maar zaterdag 14 september 2019. Deze dag is een combinatie van Open dag en Feest voor het 15 jarig bestaan van QuiltPalace.De feestelijkheden zijn o.a. een route met Exposities en deze route kan men op de fiets of met de auto doen. Het nieuwe lesprogramma wordt gepresenteerd eb er zijn diverse demo's. 

quiltpalace open dag 2019De werkgroep van Stichting Verdanda staat ook dit jaar weer in haar kraam voor de winkel. Ook dit jaar zijn er diverse pakketjes gemaakt met stof en patroon en hiervan kunt u een blok voor Verdanda maken. Er zit een duidelijke uitleg bij, maar mocht het niet helemaal lukken, dan kunt u of op de website of youtube kijken.

Ook wil de werkgroep u een aantal quilts laten zien die dit jaar door de vrijwillgers gemaakt zijn. En om de kas te spekken worden er zelfgemaakte pannenlappen verkocht. 

Heeft u nog blokken voor Verdanda liggen, of tops/quilts? Deze kunt u die dag bij ons inleveren. 

Kijkt u voor het volledige programma even op de website van QuiltPalace www.quiltpalace.nl

Het adres is Burg.Veenhovenplein 1B, 7957 BA in De Wijk (Drenthe)

 

De algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde gaat dit jaar niet door. 

Meestal is deze in september, maar helaas dit jaar, 2019 niet. We hopen dat er volgend jaar weer een tentoonstelling komt.

 

En heel leuk nieuws, dit jaar zijn we weer aanwezig bij de Handwerkdagen in Rijswijk op vrijdag27 september en zaterdag 28 september 2019. In september komt hier meer over op de website.

Het Verdanda team.

DIVERSE ACTIVITEITEN IN JUNI + JULI

on 17 juni 2019

rie kramer quiltVoordat, ook voor ons, de zomervakantie aanbreekt nog even een aantal activiteiten die nog op stapel staan.

1. Dinsdag 18 juni gaan Ria en Lenny naar de moedergroep in Papendrecht. Daar hebben 17 moeders een quilt uitgezocht voor hun kind. Dit zijn kinderen met een beperking. Wij hopen dat ze enorm zullen genieten van de prachtige quilt die voor hen uitgezocht is .

2. Donderdag 27 juni is er een gezellige afsluiting van het workshop seizoen bij Marij in Beek (Limburg). Dit is traditioneel ook de Open Dag van Marij. Deze dag is zowel binnen als buiten. Het laatste alleen bij goed weer natuurlijk. Er zijn diverse demonstraties van o.a. Sylvia Bovendeert en Heleen Pinkster. In de workshopruimte is een expositie van borduurwerken van Afrikaanse vrouwen, bijeen gebracht door Stichting Tambani.

Ook Stichting Verdanda is deze dag aanwezig en u mag zelfs aanschuiven om een blok te maken. Die blokken gaan gebruikt worden in een van de Goede Doelen quilts. Het hele jaar door heeft Marij een verkoop gehad van tweedehands boeken. De opbrengst wordt deze dag aan ons uitgereikt. 

' s Middags ± half drie is er een show & tell van gemaakte werkstukken. In de winkel zelf is er volop opruiming van stoffen, garens en fournituren.

Er is natuurlijk koffie en thee en traditioneel is er iets lekkers bij. De bakkers wordt gevraagd om de mensen te verrassen met iets lekkers.

De dag begint dus om 10.30 uur en het adres is Bourgognestraat 8, 6191 HZ in Beek.  Website: www.quiltwinkelmarij.nl

rie kramer quilt 23. Op 2 juli gaan Ria en Louis met een tjokvolle auto naar Den Haag toe om daar 80 quilts uit te delen bij Sammersbrug. Dit is een onderdeel van WoonZorgcentra Haaglanden. Dit is een groot gerenoveerd woonzorgcentrum met kleinschalige groepen. Na de zomervakantie hopen we een aantal foto's van deze uitreiking op de website te kunnen plaatsen.

4. Vanmiddag zijn er vanuit Zwolle met de auto 12 quilts onderweg naar onze vrijwilligster Margot in Amsterdam. Zij zorgt  dat de kast bij de gespecialiseerde medewerkster van het Emma ziekenhuis goed gevuld blijft.Daar geven ze de quilts weer uit aan de kinderen die ze zo hard nodig hebben.

Al met al zijn er in de maand juni/juli 119 quilts uitgedeeld. En dan heb ik het nog niet eens over de individuele aanvragen welke bij Louis binnen komen en verstuurd worden. Ik denk dat er tot aan de zomervakantie zeker 130 quilts de deur uitgaan/zijn gegaan. Na de zomervakantie gaan er 45 quilts naar verpleeghuis Appelgaard in Margraten, dat redden we niet meer voor de  vakantie.

Ook wij, het Verdanda team zijn hard aan vakantie toe en gaan er tot begin augustus even tussen uit. Hier op de website is het tot die tijd stil, maar op facebook zal met regelmaat toch nog een leuke zomerquilt geplaatst worden.

Het Verdanda team wenst u allemaal een heel fijne zomertijd toe.

 

QUILTS NAAR WARNSVELD

on 06 mei 2019

De uitreiking van de quilts.Vlak voor Pasen hebben we 18 quilts uitgedeeld aan verschillende groepen van Woonzorgcentrum Den Bouw in Warnsveld. Dit is een klein plaatsje vlakbij Zutphen.

Een aantal van deze quilts komen, hoe leuk, aan de muur te hangen

Alle 18 quilts zijn gemaakt door Riet en Anne Kipping uit Zutphen. Via deze weg een pluim voor Riet en Anne en een heel erg bedankt.

We hebben er een hele gezellige middag van gemaakt, samen met de handwerkgroep van Den Bouw. Er is uitleg gegeven en alle quilts zijn geshowed. De ouderen hebben genoten van al dat moois. 

Er was een dame die een fotoboekje liet zien met daarin foto's van quilts die zij vroeger zelf gemaakt had en ze had zelfs een eigengemaakte quilt bij zich. En die quilt was werkelijk prachtig.

Subcategorieën

Activiteiten agenda

Vorige maand September 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30