Snel naar

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

DIVERSE ACTIVITEITEN IN JUNI + JULI

on 17 juni 2019

rie kramer quiltVoordat, ook voor ons, de zomervakantie aanbreekt nog even een aantal activiteiten die nog op stapel staan.

1. Dinsdag 18 juni gaan Ria en Lenny naar de moedergroep in Papendrecht. Daar hebben 17 moeders een quilt uitgezocht voor hun kind. Dit zijn kinderen met een beperking. Wij hopen dat ze enorm zullen genieten van de prachtige quilt die voor hen uitgezocht is .

2. Donderdag 27 juni is er een gezellige afsluiting van het workshop seizoen bij Marij in Beek (Limburg). Dit is traditioneel ook de Open Dag van Marij. Deze dag is zowel binnen als buiten. Het laatste alleen bij goed weer natuurlijk. Er zijn diverse demonstraties van o.a. Sylvia Bovendeert en Heleen Pinkster. In de workshopruimte is een expositie van borduurwerken van Afrikaanse vrouwen, bijeen gebracht door Stichting Tambani.

Ook Stichting Verdanda is deze dag aanwezig en u mag zelfs aanschuiven om een blok te maken. Die blokken gaan gebruikt worden in een van de Goede Doelen quilts. Het hele jaar door heeft Marij een verkoop gehad van tweedehands boeken. De opbrengst wordt deze dag aan ons uitgereikt. 

' s Middags ± half drie is er een show & tell van gemaakte werkstukken. In de winkel zelf is er volop opruiming van stoffen, garens en fournituren.

Er is natuurlijk koffie en thee en traditioneel is er iets lekkers bij. De bakkers wordt gevraagd om de mensen te verrassen met iets lekkers.

De dag begint dus om 10.30 uur en het adres is Bourgognestraat 8, 6191 HZ in Beek.  Website: www.quiltwinkelmarij.nl

rie kramer quilt 23. Op 2 juli gaan Ria en Louis met een tjokvolle auto naar Den Haag toe om daar 80 quilts uit te delen bij Sammersbrug. Dit is een onderdeel van WoonZorgcentra Haaglanden. Dit is een groot gerenoveerd woonzorgcentrum met kleinschalige groepen. Na de zomervakantie hopen we een aantal foto's van deze uitreiking op de website te kunnen plaatsen.

4. Vanmiddag zijn er vanuit Zwolle met de auto 12 quilts onderweg naar onze vrijwilligster Margot in Amsterdam. Zij zorgt  dat de kast bij de gespecialiseerde medewerkster van het Emma ziekenhuis goed gevuld blijft.Daar geven ze de quilts weer uit aan de kinderen die ze zo hard nodig hebben.

Al met al zijn er in de maand juni/juli 119 quilts uitgedeeld. En dan heb ik het nog niet eens over de individuele aanvragen welke bij Louis binnen komen en verstuurd worden. Ik denk dat er tot aan de zomervakantie zeker 130 quilts de deur uitgaan/zijn gegaan. Na de zomervakantie gaan er 45 quilts naar verpleeghuis Appelgaard in Margraten, dat redden we niet meer voor de  vakantie.

Ook wij, het Verdanda team zijn hard aan vakantie toe en gaan er tot begin augustus even tussen uit. Hier op de website is het tot die tijd stil, maar op facebook zal met regelmaat toch nog een leuke zomerquilt geplaatst worden.

Het Verdanda team wenst u allemaal een heel fijne zomertijd toe.

 

QUILTS NAAR WARNSVELD

on 06 mei 2019

De uitreiking van de quilts.Vlak voor Pasen hebben we 18 quilts uitgedeeld aan verschillende groepen van Woonzorgcentrum Den Bouw in Warnsveld. Dit is een klein plaatsje vlakbij Zutphen.

Een aantal van deze quilts komen, hoe leuk, aan de muur te hangen

Alle 18 quilts zijn gemaakt door Riet en Anne Kipping uit Zutphen. Via deze weg een pluim voor Riet en Anne en een heel erg bedankt.

We hebben er een hele gezellige middag van gemaakt, samen met de handwerkgroep van Den Bouw. Er is uitleg gegeven en alle quilts zijn geshowed. De ouderen hebben genoten van al dat moois. 

Er was een dame die een fotoboekje liet zien met daarin foto's van quilts die zij vroeger zelf gemaakt had en ze had zelfs een eigengemaakte quilt bij zich. En die quilt was werkelijk prachtig.

HEEL VEEL QUILTS GEKREGEN ,,,,

on 17 april 2019

jopies dromen quilts auto.... en wel van Stichting Jopie's Dromenquilt.

Helaas is deze Stichting door ziekte, familieomstandigheden, en leeftijd van de vrijwilligers/bestuursleden genoodzaakt om ermee te stoppen. Ontzettend jammer is dit, want zij voorzagen heel veel zieke kinderen van een gezellige mooie quilt, gemaakt door heel wat vrijwilligers.

Op 23 september 2009 is Stichting Jopie's Dromenquilt opgericht en heeft de naam van de oprichster Jopie Bouwman gekregen. Heel jammer dat zij het 10 jarig bestaan door deze omstandigheden niet hebben kunnen halen.

Onze voorzitter is met een grote stationcar naar de Veluwe gereden en kwam met een tjokvolle auto met quilts terug. Wij hopen dat we heel veel kinderen een plezier kunnen doen met een gezellige quilt. Momenteel zijn we druk bezig om de quilts administratief te verwerken in ons systeem en hopen dat er snel al een aantal op onze website kunnen.

Dames van Stichting Jopie's Dromenquilt heel erg bedankt dat wij een deel van jullie quilts hebben gekregen. Het andere deel van de quilts die jullie nog hadden zijn naar een 3 tal andere Goede Doelen gegaan.

Werkgroep Staphorst in de lift

on 10 april 2019

De nieuwe blokken gesorteerdStichting Verdanda, werkgroep Staphorst quilt al jaren bij Quiltpallace in het plaatsje de Wijk (Drenthe)

Afgelopen jaren werd de werkgroep wat kleiner doordat er leden gingen verhuizen e.d. Sinds september 2018 is Lutske de groep komen versterken en afgelopen maart zijn Joke en Dieneke erbij gekomen. 

Heel fijn, want de werkgroep is weer op volle sterkte!

Bij Quiltpalace kun je altijd blokken, quilts en materiaal voor Verdanda inleveren. Kijk even bij Agenda (onder het kopje Snel naar) wanneer de groep bij elkaar komt bij Quiltpalace.

Op de foto het Verdanda quiltblok 2018-2019 gemaakt door een Drentse dame van 87 jaar.

Subcategorieën

Activiteiten agenda

Vorige maand Juli 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31