Snel naar

DIVERSE ACTIVITEITEN IN JUNI + JULI

Post on 17 juni 2019

rie kramer quiltVoordat, ook voor ons, de zomervakantie aanbreekt nog even een aantal activiteiten die nog op stapel staan.

1. Dinsdag 18 juni gaan Ria en Lenny naar de moedergroep in Papendrecht. Daar hebben 17 moeders een quilt uitgezocht voor hun kind. Dit zijn kinderen met een beperking. Wij hopen dat ze enorm zullen genieten van de prachtige quilt die voor hen uitgezocht is .

2. Donderdag 27 juni is er een gezellige afsluiting van het workshop seizoen bij Marij in Beek (Limburg). Dit is traditioneel ook de Open Dag van Marij. Deze dag is zowel binnen als buiten. Het laatste alleen bij goed weer natuurlijk. Er zijn diverse demonstraties van o.a. Sylvia Bovendeert en Heleen Pinkster. In de workshopruimte is een expositie van borduurwerken van Afrikaanse vrouwen, bijeen gebracht door Stichting Tambani.

Ook Stichting Verdanda is deze dag aanwezig en u mag zelfs aanschuiven om een blok te maken. Die blokken gaan gebruikt worden in een van de Goede Doelen quilts. Het hele jaar door heeft Marij een verkoop gehad van tweedehands boeken. De opbrengst wordt deze dag aan ons uitgereikt. 

' s Middags ± half drie is er een show & tell van gemaakte werkstukken. In de winkel zelf is er volop opruiming van stoffen, garens en fournituren.

Er is natuurlijk koffie en thee en traditioneel is er iets lekkers bij. De bakkers wordt gevraagd om de mensen te verrassen met iets lekkers.

De dag begint dus om 10.30 uur en het adres is Bourgognestraat 8, 6191 HZ in Beek.  Website: www.quiltwinkelmarij.nl

rie kramer quilt 23. Op 2 juli gaan Ria en Louis met een tjokvolle auto naar Den Haag toe om daar 80 quilts uit te delen bij Sammersbrug. Dit is een onderdeel van WoonZorgcentra Haaglanden. Dit is een groot gerenoveerd woonzorgcentrum met kleinschalige groepen. Na de zomervakantie hopen we een aantal foto's van deze uitreiking op de website te kunnen plaatsen.

4. Vanmiddag zijn er vanuit Zwolle met de auto 12 quilts onderweg naar onze vrijwilligster Margot in Amsterdam. Zij zorgt  dat de kast bij de gespecialiseerde medewerkster van het Emma ziekenhuis goed gevuld blijft.Daar geven ze de quilts weer uit aan de kinderen die ze zo hard nodig hebben.

Al met al zijn er in de maand juni/juli 119 quilts uitgedeeld. En dan heb ik het nog niet eens over de individuele aanvragen welke bij Louis binnen komen en verstuurd worden. Ik denk dat er tot aan de zomervakantie zeker 130 quilts de deur uitgaan/zijn gegaan. Na de zomervakantie gaan er 45 quilts naar verpleeghuis Appelgaard in Margraten, dat redden we niet meer voor de  vakantie.

Ook wij, het Verdanda team zijn hard aan vakantie toe en gaan er tot begin augustus even tussen uit. Hier op de website is het tot die tijd stil, maar op facebook zal met regelmaat toch nog een leuke zomerquilt geplaatst worden.

Het Verdanda team wenst u allemaal een heel fijne zomertijd toe.

 

Activiteiten agenda

Vorige maand September 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 35 1
week 36 2 3 4 5 6 7 8
week 37 9 10 11 12 13 14 15
week 38 16 17 18 19 20 21 22
week 39 23 24 25 26 27 28 29
week 40 30