Over stichting Verdanda

Post on 14 September 2015

Foto van Verdanda met quilts op haar schoot.Stichting Verdanda dankt haar naam aan Verdanda (zie foto), een jonge vrouw die op haar eigen manier van het leven geniet en liefde en warmte brengt waar ze komt.

Stichting Verdanda is de voortzetting van een initiatief waarbij enthousiaste quilters bij elkaar komen om quilts te maken, die vervolgens weg gegeven worden aan mensen met een beperking in het land.
De fraaie en vaak zeer kleurige en fleurige quilts brengen een extra straaltje zonlicht in het leven van de ontvanger. Voor sommigen is het een knuffeldeken waar ze zeer aan gehecht zijn, anderen gebruiken het om lekker warm onder te blijven en weer anderen fleuren er hun kamer mee op.

Door de oprichting van Stichting Verdanda is aan dit bijzondere initiatief definitief vorm gegeven en worden mensen in het hele land er bij betrokken. Met als resultaat dat nog veel meer mensen een mooie quilt cadeau kunnen krijgen.

De quilters

Gewone mensen, zoals u en ik, die toevallig helemaal verslaafd zijn aan quilten, en het geweldig vinden hun hobby te beoefenen én anderen blij te maken met het resultaat.
Op diverse plaatsen in het land komen groepen quilters regelmatig bij elkaar, bij iemand thuis of in een beschikbaar gestelde ruimte. Daar zijn ze dan samen bezig met het snijden van de lapjes, het patchen van de stukjes stof en het aan elkaar zetten van de blokken, om tenslotte "de quilt in zijn jas te doen".
De resultaten zijn geweldig. Vrolijke en fleurige werkstukken, maar ook rustgevende en warme doeken. En steeds ontstaan weer nieuwe ideeën voor andere patronen en ontwerpen.

Een beperking

Veel mensen kennen mensen met een beperking alleen maar van een afstand. Dat is jammer. Omgaan met mensen die een beperking hebben, ze leren kennen en ervaren hoe hun leven is, kan je een andere kijk op het leven geven. Mensen met een verstandelijk beperking hebben een 'directe' manier van leven; ze hebben vreugde en plezier, maar ook verdriet om kleine dingen.
De quilts die ze via de stichting krijgen hebben daardoor voor hen vaak een bijzondere en grote waarde. Het wordt iets wat echt van hen is en bij hen hoort.
De werkstukken kunnen ook helpen bij het leggen van contact tussen iemand met een beperking en anderen: een mooie quilt, over de benen van een rolstoeler, nodigt uit tot een reactie en een praatje.

De Stichting

Stichting Verdanda moet dit alles mogelijk maken.

  • Quilters inspireren om mee te doen
  • Helpen bij het opzetten van de groepen.
  • Zorgen voor een intensieve communicatie tussen de groepen.
  • Zorgen voor materialen.
  • Contacten leggen met mensen met een beperking die graag een werkstuk zouden ontvangen.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30