Nieuwsberichten

Hier vindt u verslagen van de activiteiten van Stichting Verdanda en berichten die verband houden met onze activiteiten.

Meer informatie over onze de mensen die onze quilts ontvangen hebben vindt u bij 'Reacties' en 'Uitgedeeld', hierboven in het menu 'Over ons.

Links ziet u het archief overzicht voor oudere berichten. Neus er eens rond; er staan veel leuke berichtjes met mooie foto's.

 

Lenny, je wordt gemist.

on 12 July 2022

Op 17 juni is, volkomen onverwachts, Lenny van der Linden overleden. Hoewel ze al lang met haar gezondheid tobde zag niemand dit aankomen.

Lenny was al bestuurslid van Stichting Verdanda vanaf de oprichting in 2007. Maar Lenny was veel meer dan dat. Vanaf het allereerste begin heeft ze zich vol energie ingezet voor Stichting Verdanda. Zo heeft ze ontelbare contacten aangeknoopt met mensen die actief waren met Quilten en de paden geëffend voor de talloze, kosteloze, deelnames aan beurzen en tentoonstellingen. Ze heeft heel veel bijgedragen aan onze bekendheid in de quilt-wereld.

En nog tot het laatst toe onderhield ze contacten met alle mensen die Stichting Verdanda een warm hart toedragen en ons steunden met giften of op een of andere manier iets bijdroegen aan ons doel, mensen met een beperking blij maken met een quilt. Al die jaren was het Lenny die er voor zorgde dat iedereen die iets geschonken had ook een bedankkaartje kreeg. En alle blokken, quilts, lapjes en andere spullen die iedereen naar Stichting Verdanda stuurde kwamen bij haar aan en werden door Lenny uitgezocht en doorgegeven.

Maar meer nog dan dit alles was Lenny het hart van Stichting Verdanda. Ze was altijd bezig mensen enthousiast te maken en te inspireren om ook wat bij te dragen. En ze genoot ervan om daarmee bezig te zijn. Stichting Verdanda was een doel in haar leven en het heeft haar altijd veel voldoening gegeven daarvoor bezig te zijn.

lenny je wordt gemist

Lenny is niet te vervangen. Maar we zullen toch vervangers moeten zoeken voor al de taken die Lenny op zich had genomen. Daarvoor gaan we, als bestuur, hard aan de slag, maar er zal de komende tijd best wel eens iets mis gaan. Hopelijk neemt u ons dat niet kwalijk.

Lenny, we zullen de komende tijd nog heel veel aan je denken en je heel vaak missen, maar we laten je los. Je hebt genoeg gedaan; wij gaan verder.

Namens het Verdanda team,

Louis van Schie

Quilts ophalen in Bunnik

on 09 June 2022

2022 Werkgroep BunnikOp 12 mei 2022 kwam de quiltgroep uit Bunnik voor de laatste keer voor de zomerstop bij elkaar. Vanaf januari kon de groep gelukkig weer terecht in de Grondslag, een fijne mooie ruimte waar ook gesandwicht kan worden.

Dat wil niet zeggen dat de dames tot januari niets gedaan hebben, zeker niet. Tijdens de corona periode zijn ze allemaal thuis lekker bezig gebleven met het maken van quilts voor ons. En dan heb je aan het eind van het quiltseizoen een heel stel quilts klaar. Allemaal, stuk voor stuk mooie, vrolijke en gezellige quilts die met liefde gemaakt zijn. Vaak werken een paar dames met elkaar aan 1 quilt.

Annemaar en Greet zijn vaak de aandragers van ideetjes, stellen soms stofpakketten samen en met de hele groep wordt overlegd wie wat doet. Wat een prachtige samenwerking is dit.

Alle quilts zijn door Louis gefotografeerd en deze kan je zien op onze website onder het kopje Quilts beschikbaar. 

Het was weer een heel gezellige middag in Bunnik.

Annemaar, Greet, Herma, Christien, Ineke, Lieke, Mirjam, Marian, Git en Anne-Marie ontzettend bedankt voor alle mooie quilts welke jullie voor ons gemaakt hebben. Voor allemaal een heel fijne zomertijd en tot de volgende keer.

Team Stichting Verdanda

Quilts voor verpleeghuis Valkenheim - Valkenburg

on 19 May 2022

Juli 2021 moest verpleeghuis Valkenheim in Valkenburg ontruimd worden door het overstromen van de Geul. Het gebouw raakte door het water zo beschadigd dat het niet meer bruikbaar was. De 84 bewoners verloren daarmee hun huis en haard en ook veel persoonlijke bezittingen. Zij werden in diverse andere locaties ondergebracht.

202203 valkenheimEr werd besloten om hogerop een nieuw verpleeghuis te bouwen en het eerste deel is half maart geopend door de burgemeester. De bewoners keren langzaam aan in stapjes terug. Voor de bewoners is dit ook weer een hele verandering na een tijd lang op diverse locaties verbleven te hebben. 

Eind maart hebben wij de eerste 32 quilts in Valkenheim uitgedeeld en proberen zo een klein beetje kleur te brengen. Later dit jaar, als er meerdere bewoners zijn teruggekeerd komt de rest van de quilts.

Team Stichting Verdanda

Patchwork & Quiltdagen - Rijswijk

on 20 April 2022

verdanda stand rijswijk april 2022Voor ons beursteam de eerste keer dat ze met een stand aanwezig waren sinds de corona periode. En dat dankzij de organisatoren van de Patchwork & Quiltdagen die kostenloos een mooie stand voor ons beschikbaar stelden.

Wat was het fijn om er weer bij te zijn. Deze keer in een gezellige stand die door Louis was opgebouwd. 
Vrijdag was een hele drukke dag voor de beursteamdames, aanpoten met z’n tweetjes. De quiltspullen die verkocht werden vlogen de stand uit en dat was fijn. Al deze materialen krijgen wij uit erfenissen en mogen we verkopen om zo de kas van de Stichting te spekken.

Zaterdag was onze Marga er en zij is expert in loten verkopen. Deze keer kon er weer een prachtige quilt gewonnen worden. Zondag was het een rustige dag, maar niet minder gezellig. Er is dan wat meer tijd om een praatje te maken met bezoekers van de stand en dat is ook belangrijk. Al zijn we inmiddels heel bekend in de quiltwereld, toch kent niet iedereen ons. En op een wat rustige dag heb je dan volop de gelegenheid om over ons mooie werk te vertellen en mensen enthousiast te maken om mee te doen. 

Aan het eind van de middag werd er uit alle verkochte loten het winnende lot getrokken. Dit lot was gekocht door Astrid Bosman uit Huissen. Astrid, van harte gefeliciteerd en veel plezier met je gewonnen quilt.

De opbrengst van deze beurs is ruim € 750, een prachtig bedrag, waar wij o.a. nieuwe rollen vulling van kunnen kopen. Als dat niet meer zou kunnen dan kunnen we ons prachtige werk niet blijven doen. 

Alle bezoekers van onze stand bedankt dat jullie langs gekomen zijn en de dames van ons beursteam jullie ook allemaal bedankt voor je inzet en enthousiasme.

Team Verdanda

We gaan er weer iets moois van maken in 2022

on 05 January 2022

20220120 blokkenEn zo is 2021 voorbij, een raar jaar met beperkingen, lockdown, beurzen die niet doorgingen en nog steeds het nare corona, wat maar niet weg wil gaan. Ondanks deze minder leuke dingen toch veel quilts uitgedeeld, meer dan in andere jaren. Veel quilts, tops en blokken gekregen en met het patroon van 2021 ruim 1650 blokken ontvangen en hier mee kunnen wij ± 15 quilts maken. Daarnaast ook blokken van oudere patronen gekregen, totaal zullen we rond de 1850 blokken zitten die binnen gekomen zijn. En aan alle quilts die we gekregen hebben is een Verdanda label genaaid zodat deze uitgedeeld kunnen worden.

Afgelopen jaar zijn er aardig wat donaties binnen gekomen voor de quiltmachine, onze dank daarvoor. We hebben nu ruim € 5.,000,- binnen. Het laatste stukje van € 2.000,- moet nog afbetaald worden. Willen jullie ons daarmee helpen? De machine staat al in Vlijmen en we kunnen ermee aan de slag. Door de corona maatregelen hebben we het actief werven van mensen die ons willen helpen bij het doorquilten uitgesteld., maar we willen hiermee nu starten. Wil je graag meehelpen neem dan contact op met Louis via 06 481 193 32 of stuur een mail naar Louis.

Dit jaar hebben we weer een leuk patroon gekregen van Quilters Home en we hopen dat er nog meer blokken binnen komen dan afgelopen jaar want dan kunnen er nog meer quilts gemaakt worden. De eerste blokken zijn al binnen, zo ook de eerste quilts. 

Komende maart, 24 t/m 26, zijn we aanwezig bij het Textiel Plus Festival in Rosmalen. Daarna op 8, 9 + 10 april tijdens de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk.  Meer informatie komt er tegen die tijd op de website en onze face book pagina. 

Deze week hebben we nog een beetje vakantie, maar vanaf half januari gaan we er met heel veel zin tegenaan.

Het Verdanda team