stand rijswijkHet was woensdag, toen we klaar waren met het opbouwen van ons plekje, best spannend van..... hoe zal het gaan morgen? Komen er mensen gezellig mee naaien? Worden de zelfgemaakte spullen verkocht? Verkopen we lekker veel loten? Wil men grabbelen? Wordt de quilt, welke we bij opbod willen verkopen verkocht?

Het is allemaal goed gegaan. Er zijn aardig wat mensen komen naaien achter de prachtige Bernina naaimachines, die Wibo Naaimachines uit Alkmaar beschikbaar had gesteld, en dat was heel gezellig en is heel productief geweest. Aan het eind van de zaterdag hadden we 5 tops klaar en voor een aantal tops liggen er al een heel stel genaaide banen te wachten om aan elkaar genaaid te worden. Van de zelfgemaakte spullen is best veel verkocht. Als eerste ging weer de superleuke teckel eruit, veel kleine dingen en ook een aantal kussens wisselden van eigenaar. Er zijn loten verkocht en aan het eind van de beurs heeft onze voorzitter het winnende lot getrokken en dat is nr. 918. Een mevrouw uit Nieuwegein heeft de leuke, gezellige kippenquilt gewonnen en deze wordt komende week naar haar opgestuurd. Het is een leuke quilt voor haar achterkleinkinderen vertelde ze. En de prachtige quilt welke we bij opbod wilden verkopen is ook verkocht en heeft een mooi bedrag opgeleverd. 

Het zijn 3 ontzettend gezellige, inspirerende fijne dagen geweest waarbij we heel veel mensen gesproken hebben. Bekenden, maar ook nieuwe mensen die we hebben mogen vertellen over onze Stichting en wat voor prachtig werk er door zoveel vrijwilligers gedaan wordt. We hebben tops, quilts en stoffen gekregen en van een aantal standhouders garen en leuke panels. Daar gaan we lekker mee aan de slag om dit allemaal om te toveren tot leuke quilts. Nog 1 dagje bijkomen en dan gaan we er weer voor. Een aantal gekregen stoffen zitten al in de wasmachine en de ideetjes wat te maken met de panels dwarrelen al door m'n hoofd. 

Vanaf deze plaats willen wij alle sponsors, beursorganisatie, vrijwilligers en vooral de bezoekers van onze stand heel erg bedanken. Fijn dat er aan ons gedacht is en dat jullie langs gekomen zijn.

Team Stichting Verdanda

Vrijdag 15 april zijn wij, Ria en Lenny aanwezig geweest bij de regiodag van het quiltersgilde, regio Limburg. 's Morgensvroeg op naar Maasbracht en rekening houdend met files op de A2, die er gelukkig niet waren, kwamen we op tijd in Maasbracht aan bij cultueelcentrum "de Spil". We hadden 3 grote tassen met materiaal voor Lisette meegenomen en nog een aantal quilts en tops om tijdens ons verhaal over de Stichting te laten zien. Na de koffie/thee, met uiteraard een stukje vlaai erbij, heetten de regioleidsters Pauline en Marion iedereen van harte welkom. Het was voor hen de laatste regiodag die zij georgeniseerd hadden, want aan het eind van de middag zouden zij het stokje overdragen aan Chris en Jose. 160427 Regio dag Limburg 01

Het Goede Doel voor deze dag was Stichting Verdanda. Na het openingswoord mochten wij ons verhaal vertellen over het ontstaan van de Stichting en over wat er  achter de schermen allemaal gedaan wordt voordat een quilt of quilts op de plaats van hun bestemming zijn. Dat er heel veel mensen met hun bijdrage een schakel in het geheel zijn en wij zonder al die schakels niets kunnen doen en dat we daarvoor iedereen heel dankbaar zijn. Aan het eind lieten we een aantal quilts zien, o.a. gemaakt van blokken die door heel veel mensen weer zijn gemaakt. Maar ook quilts die we kant en klaar van diverse dames hebben gekregen.

160427 Regio dag Limburg 02Daarna ging iedereen aan de slag om een blokje te maken voor ons. Heel leuk was dat iedereen die minimaal 1 blokje inleverde een leuke goodiebag kreeg, ter ere van het afscheid van Pauline en Marion. Er werd druk genaaid en heerlijk gekletst met elkaar en al snel waren de eerste blokjes klaar. De blokjes werden op 2 lakens gespeld die op het podium hingen zodat iedereen het resultaat kon zien. Aan het eind van de middag waren er haast genoeg blokjes voor 2 quilts. De blokjes zijn mee met Lisette en zij gaat deze verder verwerken tot quilts.

Tussendoor werden er ook loten verkocht en het bedrag wat daarmee opgehaald zou worden was voor onze Stichting. Geweldig dit ! Er waren ook 2 Limburgse quiltwinkels aanwezig.

De ochtend vloog om en al snel was het tijd voor de lunch. Deze was goed verzorgd met lekkere broodjes en diverse soorten beleg. Heel gezellig met een aantal dames zitten praten. Wat zijn Limburgers toch gezellige en vriendelijke mensen, zeker die in de quiltwereld.

Na de lunch werden de winnende lootjes getrokken. Er waren diverse leuke prijzen te winnen. Het bedrag wat opgehaald was met de verkoop van de loten bedroeg ruim 440 euro. FANTASTISCH DAMES!!! Van 1 mevrouw kregen we ook nog 50 euro wat zij had opgehaald met o.a. verkoop van boeken.  In totaal kan er 490 euro worden bijgeschreven op onze rekening , een bedrag waar we ontzettend blij mee zijn en waar we heel veel mee kunnen doen. O.a. vulling kopen en lappen stof voor achterkanten.

160427 Regio dag Limburg 03Nu was de show and tell aan de beurt. Hierbij kwamen heel wat mooie, leuke quilts voorbij. Tijdens deze show and tell waren ook een aantal quilts voor Verdanda bestemd. 

Bepakt en bezakt gingen we naar de uitgang toe waar we quilts, welke Lisette en Pauline doorgequilt hadden mee naar Eindhoven namen en dan alles wat we die dag nog gekregen hadden. De auto zat goed vol. Andersom nam Lisette tops, vullling, achterkanten en biezen mee zodat zij en Pauline weer vooruit kunnen met doorquilten.

We willen iedereen enorm bedanken voor alle spullen die we gekregen hebben en vooral voor het geweldige bedrag wat er met de verkoop van loten is opgehaald.  Beiden hebben het een ontzettend gezellige dag gevonden en vonden het heel leuk om op jullie regiodag aanwezig te mogen zijn.

130415 artikel 1Bij de afdeling Waterhoen van Zorgspectrum 't Zand, Locatie Zandhove in Zwolle, vond donderdagmiddag 11 april een Quilt-uitreiking plaats. Lenny is samen met Jasmijn (chauffeuse) vanuit Brabant met een auto vol Quilts naar Zwolle gereden. Vanuit werkgroep Staphorst kwamen die middag Joanne, Carla, Carin en haar zoon Mervin. We werden hartelijk ontvangen met koffie, thee en gebak door Marjolein en haar team.

Op afdeling Waterhoen wonen demen­teren­de ouderen.

Carin hield een inleiding over het ontstaan en het maken van Quilts. Ze had allerlei voorbeelden en quilt-tussenstof mee­genomen zodat de bewoners alles konden bekijken en bevoelen. De bewoners en hun familie vonden het prachtig dat we zo zuinig zijn en elk stukje stof gebruiken! Quilts ont­stonden immers gewoon uit armoede en omdat men niets wilde weggooien.

130415 artikel 2Iedereen genoot volop van de kleuren en de mooie patronen. Ze wilden ook weten: “Is het met de hand of met de machine gemaakt?” Grote bewon­dering hadden ze voor het door­stikken met de hand!! Ze vroegen ook verschil­lende malen of ze het alle­maal gratis kregen. Zoiets moois zomaar krijgen, dat kon toch niet? Allemaal blije gezichten van de ouderen, hun familie, het personeel. Ook wij als vrijwilligers hadden allemaal een brede glimlach op ons gezicht.

 Dankzij alle vrijwilligers, van Zandhove en Verdanda, konden wij aan deze bewoners Quilts voor bedden en rolstoelen geven. 

Op 17 april j.l. hebben Ria en Marga quilts gebracht naar Heino, een kleine plaats in de provincie Overijssel. De quilts hebben hun bestemming gevonden bij de bewoners van het Wooldhuis.

Bij het uitreiken van de quilts in Heino waren ook aanwezig Maria en Carin, beiden van de werkgroep Staphorst. Carin is ook degene die gezorgd heeft voor het leggen van de contacten met 't Wooldhuis. En ook Carla, een vriendin van Carin die ook heeft meegewerkt aan het maken van de seizoensquilts, was aanwezig.

Het Wooldhuis is een locatie van Zorgspectrum het Zand en de bewoners zijn dementerende ouderen. Ria en Marga werden hartelijk ontvangen door twee managers, Luuk en Anjo, en Luuk hield de toespraak en heette iedereen welkom. Familieleden, personeel en vrijwilligers hielpen de bewoners met het uitzoeken van de quilts. In totaal zijn er 23 quilts uitgezocht en achtergebleven.

Het leuke is dat dit bezoek waarschijnlijk een vervolg gaat krijgen met het uitdelen van quilts op andere locaties van het Zand.

Van het uitdelen van de quilts zijn foto's gemaakt, maar die kunnen we niet op de site zetten, i.v.m. de privacy van de bewoners.

Mocht u als ouder, vrijwilliger, werkende binnen een instelling het leuk vinden als de bewoners een quilt krijgen en de bewoners vallen binnen onze doelstelling? Ga dan eens naar onze website www.verdanda.nl en neem contact met ons op.

Activiteiten agenda

Last month June 2023 Next month
M T W T F S S
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30