Snel naar

Nieuws

Selecteer een onderwerp en vervolgens een nieuws item.

Korte terugblik en vooruitblik.

on 31 January 2023

Maak een blokDe eerste weken van het jaar zijn alweer voorbij en er zijn alweer heel wat blokken van ons nieuwe patroon 2022-2023 binnen gekomen. Het is altijd net een kleurrijke snoepdoos die binnenkomt! Ook dit jaar hopen we van al deze blokken vrolijke quilts te kunnen maken.

Vorig jaar hebben we ongeveer 250 Quilts kunnen weggeven. De grootste uitgifte was bij zorgcentrum Valkenheim in Valkenburg. Dit zorgcentrum was getroffen door de overstromingen in de zomer 2021. Er ontstond zoveel waterschade dat er een heel nieuw zorgcentrum moest worden gebouwd. Nadat het nieuwe centrum in mei 2022 geopend was, heeft Stichting Verdanda daar aan elke bewoner een quilt kunnen geven (ongeveer 90 bewoners).

Dit alles mede dankzij Lisette Pooters, zij is de drijvende kracht achter QUILTS VOOR LIMBURG.

De uitgifte in Valkenburg was de laatste quiltuitgifte van ons bestuurslid Lenny. Ze ontviel ons plotseling op een zeer warme dag in juni. We missen haar enorm in ons bestuur. Lenny was altijd in de weer voor Verdanda en we hebben  inmiddels haar bestuurstaken verdeeld onder de andere en nieuwe bestuursleden.

We hopen ook dit jaar weer veel mensen blij te kunnen maken met een quilt en dat is alleen maar mogelijk dankzij onze trouwe vrijwilligers!

Het Verdanda team.

Quilts voor de Lingehof

on 10 March 2023

202302 uitdeling LingehofAfgelopen maand zijn er weer veel quilts uitgedeeld.

Louis van Schie is samen met Helma de Jongh op pad geweest naar verzorgingstehuis De Lingehof in Beesd (nabij Culemborg) . Daar zijn 49 quilts uitgedeeld.

Louis en Helma hadden z'on 65 quilts meegenomen en hebben die over de stoelen in de ontvangstruimte gedrapeerd (zie de foto).

De ontvangstruimte is ook de ontspanningsruimte waar de bewoners koffie kunnen drinken en toen ze aankwamen waren een aantal bewoners bezig een 'snack' van knakworstjes en bladerdeeg te maken.

Alle bewoners die mobiel genoeg waren heben zelf een quilt uitgezocht. Daarna zijn ze met een karretje vol quilts de kamers langs gegaan van de overige bewoners.

Iedereen was erg blij met de quilts en de bewoners vonden de quilts ook erg mooi. Uiteraard hebben ze nog een kopje koffie gedronken en van de 'snacks" geproefd die de catering ondertussen in de oven had afgebakken. Kortom een gezellige mddag met veel blije gezichten.

 

Liever een quilt dan een top

on 08 October 2022

Stapel quilts op een bed.Natuurlijk, zult u zeggen! Een quilt is al helemaal klaar en kan zo makkelijk weggeven worden. Een top moet door ons team verder afgewerkt worden en daar zit hem de kneep.

Wij hebben zoveel gekregen tops in ons depot en die willen wij eerst afwerken tot quilts voordat wij weer nieuwe tops aannemen.

Wilt u dus wat geven aan Stichting Verdanda dan ontvangen wij graag een complete quilt.❤

Het Verdanda Team.

 

 

Verdanda beursteam zoekt versterking!

on 12 March 2022

Stand open dag QuiltpalaceVind jij het leuk om:

  • *  Samen met anderen op een beurs te staan.
  • *  Vragen te beantwoorden van mensen.
  • *  Een praatje te maken met bezoekers.
  • *  Spullen te verkopen.
  • *  Vertellen over Stichting Verdanda.

Dan ben jij degene die we zoeken voor versterking van ons beursteam.

De eerste beurs waar we staan zijn de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk, begin april a.s.

Denk jij dit lijkt me leuk, neem dan contact op met Louis op 06 48119332 of stuur een mail naar Louis.

Subcategories

Activiteiten agenda

Last month March 2023 Next month
M T W T F S S
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31